Nakup otroškega kolesa


Otroško kolo

V poplavi izbire otroških koles in pri nakupovanju preko spletnih strani naletimo na težavo in pogosto zastavljeno vprašanje: kakšno kolo je primerno za mojega otroka?

Moja trgovinica ima na izbiro pestro ponudbo otroških koles. Naša spletna trgovina ponuja več različnih kvalitetnih blagovnih znamk, ponudbo pa ves čas tudi širimo. Naj omenim le nekatere blagovne znamke, ki so najbolj prodajane v naši spletni trgovini in sicer otroška kolesa Royal Baby, GT, Volare, ...

logo-03_480x.png?v=1646875298

Otroška kolesa Royal Baby so prisotna v kar 81 državah, vsako leto jih uporablja več kot 4 milijone otrok. Royal Baby razvija kolesa v mislih na otroke že od leta 2009. Odlikuje jih ekskluzivna oblika, zaradi katere so prejeli tudi več nagrad za oblikovanje, prav tako pri razvoju in izdelavi upoštevajo vse mednarodne varnostne standarde, kot so ISO 4510 ter ISO 8098, ter poskrbijo za čimvečje udobje pri vožnji, da so otroci kar najbolj varni na svojih kolesarskih pustolovščinah. Varnost, udobje, oblika in inovativne rešitve ter bogata dodatna serijska oprema koles, kot so bidoni, zvončki, košare, pomožna kolesa itd. so razlog, da je blagovna znamka  Royal Baby hitro postala najhitreje rastoča blagovna znamka otroških koles.

 

Katera velikost kolesa je primerna za mojega otroka?

 

Žal pri nakupu kolesa preko spletne strani ne morete fizično preveriti ustreznost velikosti kolesa. Zato vam bo pred nakupom zagotovo v pomoč spodnja tabela, na podlagi katere lahko izberete kolo glede na otrokovo velikost in starost.

Ko prejmete naročeno kolo, lahko ustreznost nakupa še enkrat preverite tako, da sedež kolesa spustite na najnižjo višino. V kolikor otrok pri tej višini sedeža s stopali trdno stoji na tleh, ste izbrali pravilno velikost kolesa. Če vaš otrok že obvlada vožnjo s kolesom, lahko sedež tudi nekoliko dvignete, odvisno od starosti in spretnosti otrokove vožnje.

Izbira prave velikosti kolesa glede na starost otroka:

Starost Višina otroka Velikost kolesa
2 - 4 leta 90-110 cm 12"
3 - 7 let 100-125 cm 16"
7 - 9 let 110-135 cm 20"
9 - 11 let 125-155 cm 24"

Izbira velikosti kolesa glede na starost otroka je manj zanesljiva, saj so razlike med velikostmi otrok istih let lahko občutne.

otrosko-deklisko-kolo-16-col-jenny.jpg


Preverite našo ponudbo otroških koles. Na voljo so kolesa različnih velikosti, ki zajemajo vse starosti in višine otrok. Ne pozabite tudi na varnost, ter prebrskajte med čeladami.

 

Opozorilo: Pri uporabi je potrebno nositi zaščitno opremo (čelado, ščitnike, rokavice), kot tudi obutev z ravnim gumiranim podplatom!

Opozorilo: Ni za uporabo v prometu!

Opozorilo: Ne uporabljajte v bližini vozil ali drugih predmetov!

Opozorilo: Igračo je potrebno uporabljati previdno, saj zahteva veliko spretnosti, da bi se izognili padcem ali trkom, zaradi katerih bi lahko prišlo do poškodbe uporabnika ali tretje osebe!

Opozorilo: Izdelka naj ne uporabljajo otroci  mlajši od 36 mesecev, ker izdelek vsebuje majhne delce in lahko pride do zadušitve. 

Opozorilo: Kolo mora sestaviti odrasla oseba!

Opozorilo: Uporabljajte samo pod nadzorom odrasle odgovorne osebe!

Opozorilo: Pred vsako uporabo preverite brezhibnost vseh delov, še posebej dobro privite in pritrjene sestavljene dele. Redno preverjajte zategnjenost matic in vijakov! Redno preverjajte delovanje zavor!

Opozorilo: Kolo ni namenjen skokom, trkom ali akrobatskim trikom!

Opozorilo: Pred uporabo pazljivo preberite priložena navodila in opozorila in jih shranite za kasnejšo uporabo!

Opozorilo za plastično vrečko: Plastična vrečka kot embalaža je lahko nevarna, otrok se z njo lahko zaduši! Pred uporabo jo odstranite skupaj z ostalo embalažo in ne hranite v dosegu otrok! Predno je zavržete jo zavijte v vozelj. Vrečke ne smete hraniti blizu posteljice, nosilke ali stajice!

 Pred nakupom igrač bodite pozorni tudi na varnostna opozorila. Več informacij lahko najdete tu: https://mojatrgovinica.si/si/content/17-varnostna-opozorila-pri-igracah